ЕКСКЛЮЗИВНІ ФОТОГРАФІЇ “ДИЗЕЛІВ” З ПЕРШОЇ РЕПЕТИЦІЇ

24 квітня 2015 року відбувся перший концерт «Дизель Шоу» у Жовтневому палаці. Сьогодні актори діляться унікальними фото і спогадами з тих часів.

Мало хто знає, але перші репетиції гумористи проводили в актовому залі звичайної київської школи! Художній керівник «Дизель Шоу» Єгор Крутоголов згадує, як це було:

– Напередодні першого концерту офісу у нас ще не було. Тому Миша Шинкаренко (креативний директор «Дизель Студіо» – прим. ред.) пішов у найближчу школу просити пустити нас в актовий зал репетирувати. Це була загальноосвітня школа №245. Ми тоді навіть дали для вчителів і учнів перевірочний концерт! Вони були нашою фокус-групою. Згодом влаштували «розбір польотів» і довго сперечалися, показувати чи ні ті номери, з яких у залі не сміялися. А раптом телеглядачам буде смішно?

На сьогоднішній день у «дизелів» вже давно не було номерів «у тишу».  Кажуть, розуміння того, чи варто вносити номер у концертну програму, приходить із досвідом. А ось на першому концерті довелося-таки дещо скасувати:

– Я мав заспівати кілька пісень у стилі шансон, – розповідає Єгор Крутоголов. – Мені до кінця не зрозуміло, чому, але людям «не зайшло». Прямо на самому концерті ми збагнули, що це не те, і я так і не заспівав усі заплановані пісні. Або занадто правдиво співав, або, навпаки, не догравав – не вистачило досвіду з минулого на зоні (сміється).

Як то кажуть, аби почати, а там воно й піде. Але, тоді, на самому початку усім довелося понервувати. На перший концерт «Дизель Шоу» було продано лише 681 квиток. Про це з посмішкою згадує Євген Сморігін

– Зал був напівпорожній і то, велика частина глядачів – знайомі, яким ми роздавали квитки безкоштовно. Це і зрозуміло, люди ще й гадки не мали, що таке «Дизель Шоу» і чи варто на нього йти. Пам’ятаю, як вийшов на початку концерту і попросив людей з балконів спуститися в партер, щоб заповнити зал для красивої телевізійної картинки. А зал все одно був напівпорожній! (сміється) Зате вже на першому концерті люди сміялися, і відразу стало зрозуміло, що наш гумор працює.

А Євген Гашенко розповів, що спершу було непросто працювати на камеру:

– П’ять років тому було дуже складно не дивитися на цього «одноокого», адже не можна! Хоч я мав досвід виступів і зйомок, на нашому концерті було все по-іншому – дуже переживав. Страшно хотілося, щоб глядачі оцінили наші жарти. І, на щастя, у нас це вийшло!

Ювілей «Дизель Шоу» ми відзначимо разом! Дивіться святковий випуск у п’ятницю, 24 квітня о 20:10 на youtube-каналі «Дизель Студіо».