ВТЕЧІ З ЖІНОЧОГО ГУРТОЖИТКУ, БЕЗКІНЕЧНІ ПЕРЕЗДАЧІ ТА ВИКЛАДАЧ, ЩО ГРАЄ У КВН: «ДИЗЕЛІ» ПОДІЛИЛИСЯ СПОГАДАМИ ПРО СВОЇ СТУДЕНТСЬКІ РОКИ

Є, що згадати, але нічого розповісти – приблизно так починається більшість відповідей наших «дизелів» на запитання про яскравий спогад зі студентських часів. Та ми й самі розуміємо, що для кожного – це незабутній період у житті, який далеко не завжди був пов’язаний з навчанням. Хто збігав із жіночого гуртожитку на простирадлах, зачиняв викладача у туалеті, по три ночі переписував конспекти та ходив на лекції до теперішнього колеги – читайте далі.

Олександр Бережок: «Ми спускалися з жіночого гуртожитку на простирадлах».

Студентство для Олександра Бережка – дуже насичений та справді незабутній період у житті.

– Студентство – один суцільний яскравий момент, – уточнює Сашко. – Починаючи з іспитів та закінчуючи якимись спільними посиденьками. Пам’ятаю, нам колись довелося тікати з жіночого гуртожитку, і не просто через двері – ми спускалися з вікна на простирадлах. Чого тільки не було за 5 років навчання.

Але це лише квіточки! Як вам перформанс із закриттям викладача в туалеті?

– Зачиняли та не випускали, доки він не поставить залік. Викладач, звісно, чинив опір, але потрібні оцінки таки виставляв. Добре, що він теж був із гумором і прощав нам такі пустощі. Інакше не знаю, як би все закінчилося, – сміється Сашко. – Але це не порада та не заклик до дії – краще вчитися.

Євген Нікішин: «3 з предмета, а 5 за КВК».

Євген Нікішин дуже добре запам’ятав свій другий курс. Напевно тому, що досі про нього нагадує Сергій Писаренко. Запитаєте, який тут зв’язок? Дуже просто: Писаренко був викладачем психології у Нікішина.

– Ми доволі часто згадуємо цей момент. Говоримо: «А ви знаєте, що він у мене викладав?» Усі дивуються, мовляв, як? І одразу підколюють, що у мене були лише п’ятірки, – розповідає Женя.

П’ятірки були лише за КВК, до речі. Коли два наші актори почали грати разом, Сергій Писаренко автоматично виставляв найвищий бал Жені Нікішину. Але щоб отримати пристойну оцінку з предмету, потрібно було добре попрацювати.

– Спочатку у мене взагалі трійки були, що не дуже добре. Потім, коли я почав грати з ним у команді КВК, він мені поставив четвірку. Але за знання, а не за гру. А якщо чесно, у Писаренка було дуже цікаво вчитися, – ділиться Женя.

У самого Сергія Писаренка історія з викладанням не закінчилася досі.

– Я доцент, читаю лекції з психології на відділенні реклами в одному виші. Тож і нинішніх студентів знаю чудово. Сучасні та тодішні студенти дуже різняться. Ми мали жорстке життя – жили у непростих умовах 90-х. Наразі життя більш організоване і заробляти розумом стало ефективніше, – розповідає Сергій.

Євген Гашенко: «Виривав сторінки із конспектів одногрупниць».

Студентські роки Євгена Гашенка пройшли в абсолютній творчості, незважаючи на те, що навчався наш актор на факультеті економіки та фінансів.

– Моє студентство мені запам’яталося відсутністю інституту. Тому що КВК займав більше думок, і душа до творчості більше лежала, ніж до цифр, – розповідає Женя. – Звісно, доводилося надолужувати пропущені пари, дороблювати завдання. Мені у цьому плані дуже допомагали одногрупники. Вони бачили, що я весь у творчості, тож ділилися конспектами.

Ішли назустріч творчим поривам Жені й деякі викладачі – ставили бали за одну появу на іспиті. Але дехто був настільки категоричним, що відправляв Гашенка на перездачу кілька разів поспіль!

– Був «страховик», який мене мучив і чотири рази поспіль відправляв на перездачу. Казав: «Поки не вивчиш мій предмет, не поставлю навіть трійку». А я розумів, що мені не потрібне це страхування на фінансовому факультеті. Я в житті не буду страховиком. Але доводилося перездавати. Я брав конспект в одногрупниці, виривав першу сторінку, приносив викладачеві. Він довго дивився і потім просив мене своєю рукою щось написати. Звісно, почерк не збігався. Потім він призначав мені кару – переписати конспект. А на це йшла не одна ніч, – згадує Женя.

Проте Гашенко дійшов до кінця, а точніше – до диплома. І дуже вдячний своїм студентським друзям за допомогу.

Вікторія Булітко: «Випадково потрапила до театрального».

Вікторія Булітко любила студентські роки більше за шкільні.

– Бо в університеті було більше свободи. Але у якому плані? У школі завжди наполягали на навчанні – подобається тобі чи ні, ти повинен. В університеті вже вся відповідальність лягає на тебе: хочеш – навчаєшся, ні – тебе просто виженуть. Все залежить тільки від тебе. Але тут ще дуже важливий момент: потрібно обирати те, що тобі подобається. Я не замислювалася, чи справді хотіла до театрального, бо випадково туди потрапила. Так, вчила, вступала, і коли вже пройшла – кайфувала від навчання, – ділиться Віка.

Саме тому студентські роки Вікторія згадує лише з посмішкою.

Євген Сморігін: «Мене відрахували з інституту, чому я дуже радий».

Іспит чи КВК? Саме такий вибір стояв перед Євгеном Сморігіним. Як ви вважаєте, що обрав актор?

– На третьому курсі ми складали іспит в інституті – ставили виставу. І тоді ж мені потрібно було їхати на фестиваль КВК. Звісно, якби це був звичайний виш, то можна було б перенести, перездати, але не в моїй історії. Тоді я обрав КВК. І мене відрахували з інституту, чому я дуже радий, – і зараз радісно розповідає про це Женя.

При цьому акторові залишався лише один курс, але відновитися в інституті Женя не намагався.

– Все, що мені треба – мені дали: навчили співати, навчили грати. Цим я і зараз чудово користуюсь у кадрі та на сцені, – ділиться Сморігін.

І у цьому кожен може переконатися на концертах «Дизель Шоу» 3 та 4 грудня у Палаці «Україна».

Більше новин читайте на сайті dizelstudio.com та в офіційних спільнотах «Дизель Студіо» у соціальних мережах.