ЄВГЕН СМОРІГІН: “МОЯ ГОЛОВНА ЗБРОЯ – ГУМОР”

Повномасштабна війна змусила мільйони українців залишити свої домівки та шукати прихисток за кордоном. Не є винятком і Євген Сморігін. Він був вимушений вивезти своїх дітей та дітей друзів в іншу країну, аби вберегти від так званого руського міра. Де зараз Євген, як пережив перші дні повномасштабного вторгнення і що його рідні та друзі з Білорусі думають про війну в Україні — дізнайтеся просто зараз. Ми продовжуємо розповідати історії наших акторів.

«Діти поводилися спокійніше, ніж дорослі».

— Де ви провели перший тиждень повномасштабного вторгнення росії в Україну, що відбулося 24 лютого?

— Перший тиждень війни мої троє дітей із дружиною були в підвалі нашого сараю під Києвом, тремтіли від кожного почутого вибуху. Дружини й діти моїх друзів теж жили в підвалах. На умовній нараді чоловіків ухвалили рішення, що я вивезу їх до Європи, тому що офіційно можу виїхати за кордон — маю паспорт Білорусі. Ми їхали чотири дні. Це завдання я виконав. Зараз у Європі зі своєю сім’єю.

— Як ви пояснювали дітям, що відбувається у країні та чому ви зараз мусите переїжджати з власного дому?

— Діти поводилися спокійніше, ніж дорослі. Напевно, не розуміють слова «війна». Для них це ніби гра. Тільки за домом дуже нудьгують і постійно запитують, коли ми повернемося.

«Усі мої рідні, друзі з Білорусі засуджують війну!»

— Ви говорили про війну зі своїми родичами чи друзями з Білорусі? Що вони про це думають?

— Усі мої рідні, друзі з Білорусі засуджують війну й моляться, аби все швидше закінчилося! Ніхто не підтримав російське вторгнення!

«Моя головна зброя — гумор».

— Місяць повномасштабної війни змінив кожного та змусив багатьох артистів піти до тероборони, займатися волонтерською діяльністю. Як змінилася ваша діяльність?

— Трапилося так, що я ніколи в житті не тримав у руках автомат. Я не служив у армії: був непридатний через заїкання. Моя головна зброя — гумор. Я артист. Воюю, як вмію. Впевнений, що користі від мене на сцені буде більше, ніж в окопі. Тому я вирішив виступати з моїми колегами на благодійних концертах — зараз допомагати Україні я можу лише так! Уже 1, 2 і 3 квітня відбудуться три концерти в Польщі. Так я зможу заробити гроші людям на допомогу в цій страшній війні! Слава Україні!

1 та 2 квітня Євген Сморігін разом із Вікторією Булітко та Дмитром Танковичем виступить на благодійному концерті «Доброго вечора! Ми з України» у Варшаві. А вже 3 квітня — у Вроцлаві. Усі виручені кошти спрямують на допомогу дітям, які постраждали від війни. Якщо ви перебуваєте в Польщі та маєте змогу допомогти, долучайтеся до концерту: посилання на квитки